Over ons

Huis en tuin!

Hoi ik ben Sjoerd. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als bedrijfsleider bij een winkel waar men alles verkoopt voor tuin en dier. Thuis voorzie ik mijn eigen huis en tuin graag van planten en bloemen. In mijn tuin heb ik een grote vijver waarin een kleine 100 vissen rondzwemmen. Veel plezier haal ik in mijn vrije tijd uit het onderhoud van de vijver. 's Zomers kan ik er enorm van genieten als ik buiten kan zitten met mijn gezin en kan zien hoe de bloemen bloeien en mijn kinderen kunnen ravotten op het schitterende groene gras. Vissen kunnen ze leren in onze eigen vijver, zolang ze de vissen na vangst maar terug gooien.

Zoeken

Archief

Recente artikelen

 • Wat is een stoffeerder precies? 17 februari 2021

  Een kapotte stoffen stoel of een mooi antiek gordijn hoef je na slijtage niet van de hand te doen. Deze k

 • Ruime keuze aan planten bij een plantencentrum 15 oktober 2020

  Planten voegen sfeer toe aan iedere ruimte, maar wist je dat planten zelfs onmisbaar zijn? Binnen hebben

 • Stoelen huren 30 april 2019

  Heeft iemand nog een stoel? Het is je vast wel eens overkomen: je viert je verjaardag en alle gasten kome

 • Blogtekst Hovenier 2 januari 2019

  De hovenier Wanneer je een veelzijdig beroep wilt uitoefenen met veel buiten werken en ook nog met je han

 • Architect 15 mei 2018

  Wat doet een architect?  Een architect van Architectenbureau Dick vd Heijden - ook wel bouwkund

Huis en tuin!

Posts

Wat is een stoffeerder precies?

Een kapotte stoffen stoel of een mooi antiek gordijn hoef je na slijtage niet van de hand te doen. Deze kun je professioneel laten stofferen door een meubelstoffeerder. Zo krijg een meubel of decorstuk eenvoudig een tweede leven. Welke meubels en producten behandelt een professionele meubelstoffeerder precies en hoe wordt je een specialist in stofferen? In dit artikel lees je alles over het ambacht stofferen. De meest voorkomende klussen Een meubelstoffeerder richt zich voornamelijk op het restaureren van meubels.

Ruime keuze aan planten bij een plantencentrum

Planten voegen sfeer toe aan iedere ruimte, maar wist je dat planten zelfs onmisbaar zijn? Binnen hebben planten diverse positieve effecten op de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Niet voor niets brengen steeds meer mensen een bezoek aan een plantencentrum. Hier heb je een ruime keuze uit plantensoorten voor binnen en buiten. Deze winkel is namelijk gespecialiseerd in de verkoop van planten en andere tuinartikelen. Over het algemeen is er een binnen- en een buitengedeelte en worden hier onder andere bomen, tuinplanten, kamerplanten en bloemen verkocht.

Stoelen huren

Heeft iemand nog een stoel? Het is je vast wel eens overkomen: je viert je verjaardag en alle gasten komen tegelijk langs. Dan heb je vaak een probleem, want waar moeten al die mensen zitten? Veel mensen hebben niet genoeg stoelen in huis, maar dit hoeft niet langer meer een probleem te zijn. Komen er veel gasten naar je feest? Huur de stoelen en je zult nooit meer problemen ondervinden.

Blogtekst Hovenier

De hovenier Wanneer je een veelzijdig beroep wilt uitoefenen met veel buiten werken en ook nog met je handen, dan zijn de werkzaamheden die een hovenier uitoefent, misschien iets voor jou. Dit beroep biedt een breed scala aan werkzaamheden waar je je ook nog in kunt specialiseren. Vindt je het aanleggen van tuinen helemaal geweldig of heb je meer affiniteit in onderhoudswerk? Dit beroep heeft alles in zich. Deze opleiding geeft je kennis en vaardigheid over een tuinontwerp en je leer alles over beplantingen.

Architect

Wat doet een architect?  Een architect van Architectenbureau Dick vd Heijden - ook wel bouwkundige - ontwerpt gebouwen. Naast dat hij een ontwerp maakt zorgt hij er ook voor dat het ontwerp uitgetekend wordt en zal hij tijdens de bouw zorgen voor de begeleiding. Het werk van een bouwkundige bestaat dus uit verschillende fases. Voordat hij een ontwerp maakt, moet hij onder andere goed overleggen met de opdrachtgever, het bestemmingsplan bekijken en het terrein opmeten.

Open haarden

Thuiskomen bij een knisperend haardvuurtje, heerlijk staren in de vlammen en je met de warmte omringen. Samen met het gezin, familie of vrienden genieten van de sfeer die een open haard in je huis brengt. Dat klinkt heerlijk toch? Veel mensen weten niet dat er veel mogelijk is als het gaat om een open haard in hun eigen woning. Een open haard van Lemmerlijn Sfeer en Warmte past namelijk ook prima in een moderne woning.

Hovenier

4 tips voor het vinden van een goede hovenier Het hebben van een eigen tuin vraagt om het nodige onderhoud en daar heb je niet altijd de tijd voor. In dat geval kun je een hovenier inschakelen die je tuinklussen uit handen neemt. Met deze tips vind je het juiste hoveniersbedrijf voor het onderhoud van jouw tuin.  Tips voor het vinden van een hovenier   1. Weet wat je wilt  

Zonwering

Rolluiken als zonwering   Het is algemeen bekend dat we in Nederland graag klagen over het weer. Ik ben hier zelf ook fan van. Ik kan echt wel genieten van zomers weer, maar een felle zon kan toch knap lastig zijn. Gelukkig zijn er veel verschillende zonweringen te koop, bijvoorbeeld bij Bolten de Woonversierder. Sommige weren de zon alleen uit je huis. Anderen zorgen er echter voor dat je ook veilig voor je huis kan zitten, zonder levend te verbranden.

Tegels woonkamer

Elke woonkamer van een huis is anders. Ieder heeft zo zijn eigen smaak en zijn eigen voorkeuren als het gaat om de inrichting van een woonkamer. De een heeft graag behang op de muur, waar een ander daar juist helemaal niet van is gediend en liever een gestucte muur heeft zonder fratsen. Zo zijn er mensen die graag warme en dikke gordijnen ophangen in hun woonkamer, waar andere mensen liever open ramen hebben omdat ze graag naar buiten willen kunnen kijken.

Tegeloutlet

Je hebt net een leuk nieuw huis gevonden om samen met je partner en kinderen te betrekken. Alles aan het huis is prachtig, een ruime tuin, een inpandige garage, leuke keuken, prachtige badkamer, kortom alles wat je hartje maar begeert. Ook qua ruimte is het enorme vooruitgang ten opzichte van je vorige huis, waar je inmiddels wel uit bent gegroeid met je gezin. Ook de buurt ziet er netjes en verzorgd uit, de nieuwe buren hebben zich reeds voorgesteld en zijn aardig.

Houten keuken

Men gebruikte hout reeds heel vroeger voor het vervaardigen van allerlei materialen en meubels. Zelfs tegenwoordig is hout een veelgebruikt middel om het interieur meer warmte te geven. Zo kun je gebruik maken van een volledige houten keuken van Moodkeukens. Misschien denk je in eerste instantie dat dit een gek idee is, maar dat is het zeker niet. Het is een feit dat hout een zekere standing geeft aan het geheel van het interieur en een zekere gezelligheid.

Tapijten

Indien je de woonkamer wilt gaan inrichten zal daarbij zeker de vloer ter sprake komen. Wanneer je voor een goed tapijt kiest, zal dat een echt thuis gevoel geven. Het zal warmte, textuur en persoonlijkheid uitstralen. Het is ook sterk genoeg om het dagelijks te kunnen gebruiken. Omdat niet alle tapijten geschikt zijn voor een ruimte is het belangrijk dat je bij een specialist om informatie vraagt. Je moet zorgen dat je er een neemt dat een goede vezelstructuur heeft en het beste in je woonkamer past.