Over ons

Huis en tuin!

Hoi ik ben Sjoerd. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als bedrijfsleider bij een winkel waar men alles verkoopt voor tuin en dier. Thuis voorzie ik mijn eigen huis en tuin graag van planten en bloemen. In mijn tuin heb ik een grote vijver waarin een kleine 100 vissen rondzwemmen. Veel plezier haal ik in mijn vrije tijd uit het onderhoud van de vijver. 's Zomers kan ik er enorm van genieten als ik buiten kan zitten met mijn gezin en kan zien hoe de bloemen bloeien en mijn kinderen kunnen ravotten op het schitterende groene gras. Vissen kunnen ze leren in onze eigen vijver, zolang ze de vissen na vangst maar terug gooien.

Zoeken

Archief

Recente artikelen

 • Ruime keuze aan planten bij een plantencentrum 15 oktober 2020

  Planten voegen sfeer toe aan iedere ruimte, maar wist je dat planten zelfs onmisbaar zijn? Binnen hebben

 • Stoelen huren 30 april 2019

  Heeft iemand nog een stoel? Het is je vast wel eens overkomen: je viert je verjaardag en alle gasten kome

 • Blogtekst Hovenier 2 januari 2019

  De hovenier Wanneer je een veelzijdig beroep wilt uitoefenen met veel buiten werken en ook nog met je han

 • Architect 15 mei 2018

  Wat doet een architect?  Een architect van Architectenbureau Dick vd Heijden - ook wel bouwkund

 • Open haarden 8 mei 2018

  Thuiskomen bij een knisperend haardvuurtje, heerlijk staren in de vlammen en je met de warmte omringen. S

Huis en tuin!

Ruime keuze aan planten bij een plantencentrum

by Lily Cox

Planten voegen sfeer toe aan iedere ruimte, maar wist je dat planten zelfs onmisbaar zijn? Binnen hebben planten diverse positieve effecten op de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Niet voor niets brengen steeds meer mensen een bezoek aan een plantencentrum. Hier heb je een ruime keuze uit plantensoorten voor binnen en buiten. Deze winkel is namelijk gespecialiseerd in de verkoop van planten en andere tuinartikelen. Over het algemeen is er een binnen- en een buitengedeelte en worden hier onder andere bomen, tuinplanten, kamerplanten en bloemen verkocht.

De positieve werking van kamerplanten
Veel kamerplanten hebben een positieve werking op het binnenklimaat. Wanneer je ademt, haal je namelijk zuurstof uit de lucht en adem je kooldioxide uit. Planten doen dit juist andersom en halen de kooldioxide uit de lucht om deze om te zetten in zuurstof. Je krijgt dus letterlijk meer lucht als er planten in huis staan. Kamerplanten zorgen er ook voor dat de luchtvochtigheid omhoog gaat. Vochtige lucht is beter voor de luchtwegen en de huid. Op kantoren wordt er om deze redenen ook vaak gekozen voor planten, omdat hier veel mensen bij elkaar zitten en de juiste planten de luchtkwaliteit sterk kunnen verbeteren.

Interieur opvrolijken met planten
Met een paar planten zorg je in een handomdraai voor een gezellige sfeer. Zo kun je met een grote kentia-palm die ene lege hoek opfleuren, terwijl de hippe gatenplant leuk staat in de slaapkamer. In een plantencentrum kun je deskundig advies inwinnen over de verzorging van de plant. Zo kunnen niet alle planten in de zon of juist in de schaduw staan en heeft de ene plant een stuk specifiekere verzorging nodig dan de andere plant. Voor de juiste sfeer is het belangrijk dat de plant in een mooie pot wordt geplaatst. Ook hiervoor ben je bij het tuincentrum aan het juiste adres. Je hebt een ruime keuze uit potten in allerlei kleuren, materialen, formaten en vormen, zoals een robuuste aardewerken pot of een lichtgewicht pot van plastic.

Planten voor in de tuin
In een planten- of tuincentrum vind je veel meer dan alleen kamerplanten. Ook zijn er vaak wel duizenden plantensoorten voor in de tuin te vinden. Van klimplanten om de schutting te bedekken tot haagplanten, bamboe en fruitbomen. Bij de meeste plantencentra kun je ook terecht voor producten voor het aanleggen en onderhouden van je gazon. Wil jij graag een vijver? Sommige tuincentra verkopen kant-en-klare plastic vijverbakken die je zo in de grond kunt leggen. Ook kun je hier over het algemeen terecht voor waterplanten en vissen.

Delen