Over ons

Huis en tuin!

Hoi ik ben Sjoerd. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als bedrijfsleider bij een winkel waar men alles verkoopt voor tuin en dier. Thuis voorzie ik mijn eigen huis en tuin graag van planten en bloemen. In mijn tuin heb ik een grote vijver waarin een kleine 100 vissen rondzwemmen. Veel plezier haal ik in mijn vrije tijd uit het onderhoud van de vijver. 's Zomers kan ik er enorm van genieten als ik buiten kan zitten met mijn gezin en kan zien hoe de bloemen bloeien en mijn kinderen kunnen ravotten op het schitterende groene gras. Vissen kunnen ze leren in onze eigen vijver, zolang ze de vissen na vangst maar terug gooien.

Zoeken

Archief

Recente artikelen

 • Stoelen huren 30 april 2019

  Heeft iemand nog een stoel? Het is je vast wel eens overkomen: je viert je verjaardag en alle gasten kome

 • Blogtekst Hovenier 2 januari 2019

  De hovenier Wanneer je een veelzijdig beroep wilt uitoefenen met veel buiten werken en ook nog met je han

 • Architect 15 mei 2018

  Wat doet een architect?  Een architect van Architectenbureau Dick vd Heijden - ook wel bouwkund

 • Open haarden 8 mei 2018

  Thuiskomen bij een knisperend haardvuurtje, heerlijk staren in de vlammen en je met de warmte omringen. S

 • Hovenier 8 mei 2018

  4 tips voor het vinden van een goede hovenier Het hebben van een eigen tuin vraagt om het nodige onderhou

Huis en tuin!

Open haarden

by Lily Cox

Thuiskomen bij een knisperend haardvuurtje, heerlijk staren in de vlammen en je met de warmte omringen. Samen met het gezin, familie of vrienden genieten van de sfeer die een open haard in je huis brengt. Dat klinkt heerlijk toch? Veel mensen weten niet dat er veel mogelijk is als het gaat om een open haard in hun eigen woning. Een open haard van Lemmerlijn Sfeer en Warmte past namelijk ook prima in een moderne woning. Een open haard hoeft niet direct een ouderwetse uitstraling te hebben.

Wat is een open haard?

Een open haard was vroeger primaire bedoeld voor verwarming en verlichting van de woning. De warmte die tijdens het stoken vrijkwam werd gebruikt om heet water te maken en eten te koken. De openhaard was de plek waar het gezin samen kwam. Tegenwoordig heeft de open haard zijn charme nog niet verloren. Het knetteren van de houtblokken, de warmte en de overheerlijke geur... het ultieme gevoel van ontspanning.  

Soorten open haarden

Een open haard wordt gestookt met houtblokken. Een open haard verwarmd alleen de ruimte waar de haard geplaatst is en niet de rest van de woning. Dit is belangrijk om je te realiseren als je een open haard overweegt. Haarden vind je in allerlei stijlen, materialen, maten en kleuren. Er is altijd wel een haard die bij je past. Zo zijn er haarden van kalkzandsteen, marmer, gemetseld of prefab beton. Laat je goed adviseren over welke haard bij jou en je woning past.  

Kachel

Zijn er geen mogelijkheden voor een open haard of zoek je echt iets anders, dan kun je altijd nog kiezen voor een kachel. Kachels zijn er in zowel klassieke als moderne varianten. Ze kunnen op veel verschillende plekken in je woning geplaatst worden. Binnen no time heb je met je kachel de temperatuur in je kamer aardig opgestookt.  

De kosten van een open haard

De totale kosten van een open haard plaatsen, kunnen per woning sterk verschillen. Deze kosten worden beïnvloed door onder andere de aanwezigheid van een rookkanaal, het type haard en de installatie. Prijzen kunnen daarnaast per type en merk haard sterk verschillen.  

Hout stoken  

Het stoken van hout heeft verschillende voordelen. Het verwarmen van je woning door met hout te stoken is een voor het milieu neutrale manier van verwarmen in tegenstelling tot het verwarmen met fossiele brandstoffen. Daarnaast bieden open haarden en kachels veel sfeer en gezelligheid in een woning. Er zijn echter ook enkele nadelen zoals bijvoorbeeld overlast voor anderen. Om dit te voorkomen moet er verstandig en veilig gestookt worden. Zowel de kwaliteit van het hout, de techniek van de haard, het rookkanaal en het stookgedrag is hierop van invloed. Zorg ervoor dat het stoken veilig en plezier gebeurt.

Delen