Over ons

Huis en tuin!

Hoi ik ben Sjoerd. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als bedrijfsleider bij een winkel waar men alles verkoopt voor tuin en dier. Thuis voorzie ik mijn eigen huis en tuin graag van planten en bloemen. In mijn tuin heb ik een grote vijver waarin een kleine 100 vissen rondzwemmen. Veel plezier haal ik in mijn vrije tijd uit het onderhoud van de vijver. 's Zomers kan ik er enorm van genieten als ik buiten kan zitten met mijn gezin en kan zien hoe de bloemen bloeien en mijn kinderen kunnen ravotten op het schitterende groene gras. Vissen kunnen ze leren in onze eigen vijver, zolang ze de vissen na vangst maar terug gooien.

Zoeken

Archief

Recente artikelen

 • Stoelen huren 30 april 2019

  Heeft iemand nog een stoel? Het is je vast wel eens overkomen: je viert je verjaardag en alle gasten kome

 • Blogtekst Hovenier 2 januari 2019

  De hovenier Wanneer je een veelzijdig beroep wilt uitoefenen met veel buiten werken en ook nog met je han

 • Architect 15 mei 2018

  Wat doet een architect?  Een architect van Architectenbureau Dick vd Heijden - ook wel bouwkund

 • Open haarden 8 mei 2018

  Thuiskomen bij een knisperend haardvuurtje, heerlijk staren in de vlammen en je met de warmte omringen. S

 • Hovenier 8 mei 2018

  4 tips voor het vinden van een goede hovenier Het hebben van een eigen tuin vraagt om het nodige onderhou

Huis en tuin!

Hovenier

by Lily Cox

4 tips voor het vinden van een goede hovenier Het hebben van een eigen tuin vraagt om het nodige onderhoud en daar heb je niet altijd de tijd voor. In dat geval kun je een hovenier inschakelen die je tuinklussen uit handen neemt. Met deze tips vind je het juiste hoveniersbedrijf voor het onderhoud van jouw tuin.  Tips voor het vinden van een hovenier  

1. Weet wat je wilt  

Bedenk voor welke werkzaamheden in je tuin je iemand wilt inhuren. Gaat het om eenvoudig snoeiwerk of het maaien van gras of om specialistisch werk, zoals boomverzorging, het onderhoud van een vijver of de aanleg van een tuin? Voor eenvoudige klusjes kan je gerust een student (al dan niet van de hoveniersopleiding) inhuren. Voor meer specialistische werkzaamheden kan je beter op zoek gaan naar iemand die werkelijk verstand van zaken heeft. Zo voorkom je teleurstellingen.  

2. Kies voor een hoveniersbedrijf in je eigen buurt  

Voordat je online naar een hoveniersbedrijf zoekt en verdwaald raakt in het enorme aanbod, doe je er goed aan om eerst te onderzoeken welke hoveniers er in je eigen buurt zijn. Als je erop let, zie je misschien verschillende busjes van hoveniersbedrijven in je woonplaats rondrijden. Informeer vooral ook in je vrienden- en kennissenkring of zij een goed hoveniersbedrijf kennen. Het voordeel van het inhuren van een hoveniersbedrijf in je eigen buurt is dat het goedkoper is. De voorrijkosten zijn immers lager.   

3. Vraag verschillende offertes aan  

De tarieven van verschillende hoveniersbedrijven lopen uiteen. Vraag daarom verschillende offertes aan, zodat je de prijzen kunt vergelijken. Ter indicatie: tuinonderhoud kost gemiddeld tussen de € 35 en € 50 per uur. Bij het aanleggen van een tuin moet je rekenen op € 50 tot € 100 per m2.* Kijk overigens niet alleen naar de prijs: ook kwaliteit doet er toe.   

4. Kies een ondernemer die lid is van de branchevereniging   

Als je zeker wilt weten dat je een goed hoveniersbedrijf in de arm neemt, kies dan voor een onderneming die lid is van de branchevereniging voor hoveniers (of eigenlijk "ondernemers in het groen"): de VHG. Op de website van VHG staat een ledenlijst van professionele hoveniers. De voordelen van een hoveniersbedrijf dat bij de branchevereniging is aangesloten zijn divers. Je weet zeker dat je met een professional te maken hebt. VHG-hoveniers leveren bij hun offertes altijd een exemplaar van de Algemene consumentenvoorwaarden die zijn goedgekeurd door de Consumentenbond. Zij houden zich aan de Flora- en Faunawet en mocht er een geschil zijn, dan kun je hiermee bij de VHG terecht. 

Hoveniersbedrijf J T A van Marwijk BV staat voor u klaar!

Delen