Over ons

Huis en tuin!

Hoi ik ben Sjoerd. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als bedrijfsleider bij een winkel waar men alles verkoopt voor tuin en dier. Thuis voorzie ik mijn eigen huis en tuin graag van planten en bloemen. In mijn tuin heb ik een grote vijver waarin een kleine 100 vissen rondzwemmen. Veel plezier haal ik in mijn vrije tijd uit het onderhoud van de vijver. 's Zomers kan ik er enorm van genieten als ik buiten kan zitten met mijn gezin en kan zien hoe de bloemen bloeien en mijn kinderen kunnen ravotten op het schitterende groene gras. Vissen kunnen ze leren in onze eigen vijver, zolang ze de vissen na vangst maar terug gooien.

Zoeken

Archief

Recente artikelen

 • Stoelen huren 30 april 2019

  Heeft iemand nog een stoel? Het is je vast wel eens overkomen: je viert je verjaardag en alle gasten kome

 • Blogtekst Hovenier 2 januari 2019

  De hovenier Wanneer je een veelzijdig beroep wilt uitoefenen met veel buiten werken en ook nog met je han

 • Architect 15 mei 2018

  Wat doet een architect?  Een architect van Architectenbureau Dick vd Heijden - ook wel bouwkund

 • Open haarden 8 mei 2018

  Thuiskomen bij een knisperend haardvuurtje, heerlijk staren in de vlammen en je met de warmte omringen. S

 • Hovenier 8 mei 2018

  4 tips voor het vinden van een goede hovenier Het hebben van een eigen tuin vraagt om het nodige onderhou

Huis en tuin!

Zonwering

by Lily Cox

Rolluiken als zonwering  

Het is algemeen bekend dat we in Nederland graag klagen over het weer. Ik ben hier zelf ook fan van. Ik kan echt wel genieten van zomers weer, maar een felle zon kan toch knap lastig zijn. Gelukkig zijn er veel verschillende zonweringen te koop, bijvoorbeeld bij Bolten de Woonversierder. Sommige weren de zon alleen uit je huis. Anderen zorgen er echter voor dat je ook veilig voor je huis kan zitten, zonder levend te verbranden. Nu houd ik zelf wel veel van buiten zitten, maar ik besloot toch alle opties te overwegen. Een effectieve manier om de zon binnen te weren is het plaatsen van rolluiken. Deze werken verduisterend en hierdoor kan je dus ook op een zomerse dag TV kijken, zonder dat de zon op je scherm reflecteert. Rolluiken weren niet alleen zon. Ze weren ook kou en warmte. Deze zonwering werkt namelijk isolerend. Je hebt er dus zowel in de winter, als in de zomer profijt van. Een ander bijkomend voordeel is dat je het dieven een stuk moeilijker maakt om je huis binnen te breken. Even een ruit inslaan is er namelijk niet meer bij.  

Het knikarmscherm  

Zoals ik al zei houd ik echter van buiten zitten en hoewel het rolluik wel veel voordelen had, zocht ik toch verder. Ik stuitte op het knikarmscherm. Dit scherm spreidt zich over twee armen die zich ver uit kunnen strekken. Deze zonwering zorgt er dus niet alleen voor dat de zon niet in mijn keuken valt, maar het zorgt er ook voor dat mijn terrassje in de achtertuin in de schaduw ligt. Heerlijk voor in de zomer. Daarnaast heb ik een Volant aangeschaft. Dit is een verticale zonwering die te bevestigen is aan het knikarmscherm. Zo heb ik zelfs geen last van de zon wanneer deze laag staat. Daarnaast geeft de Volant een luxe uitstraling aan mijn terras.   

De Markies  

Natuurlijk is enkel een knikarmscherm niet voldoende om mijn hele huis te beschermen tegen de zon. De eerste verdieping van mijn huis, en de voorkant van mijn huis hadden ook zonwering nodig. Hoewel het rolluik veel voordelen had, ben ik uiteindelijk gegaan voor de Markies. Persoonlijk vind ik uitstraling en sfeer erg belangrijk. De Markies geeft een vrolijke, zomerse en bovendien nostalgische uitstraling aan mijn huis. Naast de esthetische voordelen is de Markies ook zeer functioneel. Niet alleen is de Markies erg windbestendig, maar het weert ook de laaghangende zon, doordat ook de zijkanten voor afscherming zorgen. Ik heb geen last meer van de zon en mijn huis wordt in de zomer getransformeert tot een vakantiehuisje. Ik ben helemaal tevreden!

Delen