Over ons

Huis en tuin!

Hoi ik ben Sjoerd. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als bedrijfsleider bij een winkel waar men alles verkoopt voor tuin en dier. Thuis voorzie ik mijn eigen huis en tuin graag van planten en bloemen. In mijn tuin heb ik een grote vijver waarin een kleine 100 vissen rondzwemmen. Veel plezier haal ik in mijn vrije tijd uit het onderhoud van de vijver. 's Zomers kan ik er enorm van genieten als ik buiten kan zitten met mijn gezin en kan zien hoe de bloemen bloeien en mijn kinderen kunnen ravotten op het schitterende groene gras. Vissen kunnen ze leren in onze eigen vijver, zolang ze de vissen na vangst maar terug gooien.

Zoeken

Archief

Recente artikelen

 • Stoelen huren 30 april 2019

  Heeft iemand nog een stoel? Het is je vast wel eens overkomen: je viert je verjaardag en alle gasten kome

 • Blogtekst Hovenier 2 januari 2019

  De hovenier Wanneer je een veelzijdig beroep wilt uitoefenen met veel buiten werken en ook nog met je han

 • Architect 15 mei 2018

  Wat doet een architect?  Een architect van Architectenbureau Dick vd Heijden - ook wel bouwkund

 • Open haarden 8 mei 2018

  Thuiskomen bij een knisperend haardvuurtje, heerlijk staren in de vlammen en je met de warmte omringen. S

 • Hovenier 8 mei 2018

  4 tips voor het vinden van een goede hovenier Het hebben van een eigen tuin vraagt om het nodige onderhou

Huis en tuin!

Tegels woonkamer

by Lily Cox

Elke woonkamer van een huis is anders. Ieder heeft zo zijn eigen smaak en zijn eigen voorkeuren als het gaat om de inrichting van een woonkamer. De een heeft graag behang op de muur, waar een ander daar juist helemaal niet van is gediend en liever een gestucte muur heeft zonder fratsen. Zo zijn er mensen die graag warme en dikke gordijnen ophangen in hun woonkamer, waar andere mensen liever open ramen hebben omdat ze graag naar buiten willen kunnen kijken. Een tussenweg van glasgordijnen komt ook voor. Zoals de smaak voor muren, meubels en gordijnen enorm van elkaar kunnen afwijken per huishouden, geldt dit ook voor de vloer die in een huis ligt of zal worden gelegd. De een heeft het liefst praktisch laminaat, de ander liever warm houten parket. Weer anderen hebben het liefst een tegelvloer. 

Tegels woonkamer

Wanneer het gaat om tegels in de woonkamer zijn er vele varianten waaruit gekozen kan worden bij Tegel Outlet Nederland. Ook op het gebied van tegels lopen smaken van mensen nogal uiteen. Zo houdt de een van een glimmende luxe marmeren vloer in een witte kleur, waar de ander dit juist helemaal niet wil en kiest voor een meer simpele en praktische vloertegel, die wat goedkoper is in aanschaf en waarbij er weer meerdere mogelijkheden zijn met betrekking tot de kleur en het materiaal. Er zijn immers diverse soorten materialen waaruit tegels worden vervaardigd, dit maakt dat tegelvloeren al van heel goedkoop tot erg duur kunnen worden aangekocht en worden gelegd.  

Tegels woonkamer : het leggen van de vloer

Het leggen van tegels gebeurt meestal door een ervaren vakman, ook wel de tegelzetter genoemd. Hij of zij heeft een specifieke opleiding gevolgd waardoor hij of zij precies weet hoe de tegelvloer moet worden gelegd en welke materialen hij of zij ervoor nodig heeft. Zo kan een tegelvloer worden gelegd in een bed van cement. Maar omstandigheden kunnen ook voorschrijven dat het beter is om de tegelvloer te lijmen. De keuze voor cement of lijm is dus afhankelijk van de situatie ter plekke. Daarnaast kunnen tegels in allerlei vormen of combinaties van vormen worden gelegd.   

Kleine ruimtes

Wanneer je bijvoorbeeld met een kleine ruimte te maken hebt en deze optisch groter wil laten ogen, is een beproefde techniek om de tegels niet recht naast elkaar te leggen, maar deze in een hoek van 45 graden te draaien en op deze manier uit te waaieren over de vloer. Op deze manier oogt de kleine kamer niet meer zo krap. Naast dit voordeel ziet de ruimte er ook niet zo standaard uit, de vloer krijgt op deze manier van leggen een speels karakter.

Delen