Over ons

Huis en tuin!

Hoi ik ben Sjoerd. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als bedrijfsleider bij een winkel waar men alles verkoopt voor tuin en dier. Thuis voorzie ik mijn eigen huis en tuin graag van planten en bloemen. In mijn tuin heb ik een grote vijver waarin een kleine 100 vissen rondzwemmen. Veel plezier haal ik in mijn vrije tijd uit het onderhoud van de vijver. 's Zomers kan ik er enorm van genieten als ik buiten kan zitten met mijn gezin en kan zien hoe de bloemen bloeien en mijn kinderen kunnen ravotten op het schitterende groene gras. Vissen kunnen ze leren in onze eigen vijver, zolang ze de vissen na vangst maar terug gooien.

Zoeken

Archief

Recente artikelen

 • Stoelen huren 30 april 2019

  Heeft iemand nog een stoel? Het is je vast wel eens overkomen: je viert je verjaardag en alle gasten kome

 • Blogtekst Hovenier 2 januari 2019

  De hovenier Wanneer je een veelzijdig beroep wilt uitoefenen met veel buiten werken en ook nog met je han

 • Architect 15 mei 2018

  Wat doet een architect?  Een architect van Architectenbureau Dick vd Heijden - ook wel bouwkund

 • Open haarden 8 mei 2018

  Thuiskomen bij een knisperend haardvuurtje, heerlijk staren in de vlammen en je met de warmte omringen. S

 • Hovenier 8 mei 2018

  4 tips voor het vinden van een goede hovenier Het hebben van een eigen tuin vraagt om het nodige onderhou

Huis en tuin!

Houten keuken

by Lily Cox

Men gebruikte hout reeds heel vroeger voor het vervaardigen van allerlei materialen en meubels. Zelfs tegenwoordig is hout een veelgebruikt middel om het interieur meer warmte te geven. Zo kun je gebruik maken van een volledige houten keuken van Moodkeukens. Misschien denk je in eerste instantie dat dit een gek idee is, maar dat is het zeker niet. Het is een feit dat hout een zekere standing geeft aan het geheel van het interieur en een zekere gezelligheid. Tegenwoordig kun je uit zoveel soorten hout kiezen die elk hun eigen voordelen hebben. Naast het feit dat je een eigen houtsoort kan bepalen, kun je ook kiezen welke kleur het beste past voor in de keuken. Kortom, je kunt alles zelf inrichten hoe je dat zelf wenst. 

Geschikte houtsoorten voor in een houten keuken  

Laten we het eerst hebben over het houten werkblad. Het is niet verwonderlijk dat het houten werkblad moet voldoen aan verschillende eisen zoals hygiënisch, hittebestendig en hij moet gemakkelijk te onderhouden zijn. Omwille van al deze eisen wordt er voor het werkblad veelal gekozen voor een hard houtsoort. Een hard houtsoort dat uitermate geschikt is, is onder andere: eik, mahonie of beukenhout. Wat geschikt is voor het werkblad hangt een beetje af van de persoonlijke smaak en het uit te besteden budget. Er zijn houten keukens die een lichtere kleur hebben. In dat geval kun je kiezen voor een essenhouten werkblad. Alles hangt er natuurlijk af van het lichtinval waarop je de kleur zou baseren.   

Voor- en nadelen houten werkblad  

Het grootste voordeel wat ik daarnet al hadden besproken, is dat hout een zekere warmte geeft aan het geheel van het interieur. Dit voordeel is meteen dan ook het grootste nadeel want hout "werkt" als het in aanraking komt met vocht. Een houten keukenblad is in tegenstelling tot andere materialen gevoeliger voor vlekken. In het algemeen is hout niet krasbestendig. Uiteraard kan je dit voorkomen door een extra beschermlaag op te laten zetten. Een klein nadeel is dat hout echter wel meer aandacht vraagt op gebied van bescherming. Twee keer per jaar moet het hout behandeld worden met een soort olie. Indien je dat niet zou doen, loop je de kans op beschadiging van het hout na enkele jaren.   

Onderhoud van een houten keuken  

Indien het hout behandeld wordt, is er geen sprake van beschadiging. Let er wel op dat je geen vochtige handdoeken laat liggen op het houten werkblad en vermijd het gebruik van bleekmiddelen. Dit kan verkleuringen aanbrengen aan het hout.

Delen