Over ons

Huis en tuin!

Hoi ik ben Sjoerd. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als bedrijfsleider bij een winkel waar men alles verkoopt voor tuin en dier. Thuis voorzie ik mijn eigen huis en tuin graag van planten en bloemen. In mijn tuin heb ik een grote vijver waarin een kleine 100 vissen rondzwemmen. Veel plezier haal ik in mijn vrije tijd uit het onderhoud van de vijver. 's Zomers kan ik er enorm van genieten als ik buiten kan zitten met mijn gezin en kan zien hoe de bloemen bloeien en mijn kinderen kunnen ravotten op het schitterende groene gras. Vissen kunnen ze leren in onze eigen vijver, zolang ze de vissen na vangst maar terug gooien.

Zoeken

Archief

Recente artikelen

 • Stoelen huren 30 april 2019

  Heeft iemand nog een stoel? Het is je vast wel eens overkomen: je viert je verjaardag en alle gasten kome

 • Blogtekst Hovenier 2 januari 2019

  De hovenier Wanneer je een veelzijdig beroep wilt uitoefenen met veel buiten werken en ook nog met je han

 • Architect 15 mei 2018

  Wat doet een architect?  Een architect van Architectenbureau Dick vd Heijden - ook wel bouwkund

 • Open haarden 8 mei 2018

  Thuiskomen bij een knisperend haardvuurtje, heerlijk staren in de vlammen en je met de warmte omringen. S

 • Hovenier 8 mei 2018

  4 tips voor het vinden van een goede hovenier Het hebben van een eigen tuin vraagt om het nodige onderhou

Huis en tuin!

Tapijten

by Lily Cox

Indien je de woonkamer wilt gaan inrichten zal daarbij zeker de vloer ter sprake komen. Wanneer je voor een goed tapijt kiest, zal dat een echt thuis gevoel geven. Het zal warmte, textuur en persoonlijkheid uitstralen. Het is ook sterk genoeg om het dagelijks te kunnen gebruiken. Omdat niet alle tapijten geschikt zijn voor een ruimte is het belangrijk dat je bij een specialist om informatie vraagt. Je moet zorgen dat je er een neemt dat een goede vezelstructuur heeft en het beste in je woonkamer past. Er zijn veel verschillende soorten, waaronder de wollen tapijten, berbertapijten, frisè tapijten, klassieke en moderne. De collectie is zeer groot en daarom zal een goede keus niet gemakkelijk zijn.   

Vuil worden

Je moet er rekening mee houden dat een vloerkleed vuil wordt. Er blijft altijd vuil aan je schoenen zitten en dat zal er op terecht komen. Na een verloop van tijd zal je het dus moeten reinigen. Je kunt dat natuurlijk zelf doen, maar het is veel beter om dat door de specialist te laten doen. Zij weten welke middelen er moeten worden gebruikt om het tapijt te reinigen. Nadat het is schoongemaakt, wordt er een vuilafstotende laag op aangebracht.   

Het tapijt

Wanneer je er een vloeistof op hebt gemorst, moet je dat zo snel mogelijk verwijderen. Je kunt dat zelf doen wanneer je de juiste materialen daarvoor hebt. Het maakt daarbij een groot verschil of je een hoogpolige of een laagpolige hebt, dat zeer strak geweven is. Bij een strak geweven zal het vuil er niet zo snel in kunnen doordringen. Is de vloeistof er wel in gedrongen, dan is het ook moeilijker te verwijderen dan bij een hoogpolige. Ga nooit wrijven op de plaats waar de vloeistof is gemorst. Leg er een absorberende doek op, zodat de gemorste vloeistof in doek kan dringen. Druk zachtjes op de doek, zodat je zoveel mogelijk vuil door de doek laat opzuigen. Wacht nooit als er wat gemorst is, maar ga direct aan de slag.  

Stoomreiniger

Je kunt, wanneer je een plek hebt in je vloerkleed dat het beste reinigen met een stoomreiniger. Gebruik daarbij wel de juiste reinigingsmiddelen. Voordat je met een stoomreiniger aan de slag gaat, moet je het vloerkleed eerst goed stofzuigen.  

Droogpoeders

Er worden tegenwoordig ook veel droogpoeders gebruikt om te reinigen. Dat kun je ook gebruiken als er een vloeistof gemorst is. Je moet daarbij het droogpoeder over het kleed strooien en met een speciale borstel inborstelen. Het vuil zal in het droogpoeder trekken en dan kun je het opsofzuigen.   

De keus

Ga dus voordat je een vloerbedekking aanschaft goed na wat de voor- en nadelen zijn. Een vloerkleed doet warm aan, maar zal vuil worden. Bij een tegelvloer heb je daar geen last van. Weeg dus alles goed tegen elkaar af en laat je goed voorlichten door Van Summeren Alles Voor Mooi Wonen voor je tot de aanschaf overgaat.

Delen